Menu

De brasseriekaart bestaat uit een overzichtelijke lunch kaart en een uitgebreide menukaart met een aantal klassiekers en het Valuas brasseriemenu.

Het Valuas brasseriemenu is een flexibel menu van twee tot vier gangen, waarvan de gerechten eventueel ook per gerecht te bestellen zijn.

Klik hier voor de Duitse menukaart / Für die deutsche Speisekarte klicken Sie hier!

Lunchkaart - Valuas finger food

  • Fine de Claire
  • € 3,00
  • Aardappel rösti met Bawykov zalm, mierikswortel en citroen (per stuk)
  • € 3,50
  • Canapé haring kaviaar en crème cheese (per stuk)
  • € 5,00
  • Portie oude Limburgse kaas met stroop
  • € 7,50
  • Portie charcuterie uit de regio (per bordje)
  • € 8,50
  • Truffelsalami dun gesneden (half)
  • € 8,50
  • In kroepoek gefrituurde scampi met Hoisin saus (per stuk)
  • € 3,50
  • De Valuas bitterbal (± 45 gram) met Limburgse mosterd (per stuk)
  • € 1,25
  • Hollandse garnalenkroket (±60 gram) met limoen mayonaise (per stuk)
  • € 4,00
  • Kaaskroket (±50 gram) met kerriemayonaise (per stuk)
  • € 3,00
  • Goulashkroket ( ± 80 gram) met stoofvlees en knolcrème ( per stuk )
  • € 3,50
  • Portie kibbeling met remouladesaus
  • € 12,50
  • “Curry worst” met een beetje friet en mayonaise
  • € 12,50

    Lunchkaart - Soepen

  • Saffraan-bouillon met groene asperges, penne en basilicum*
  • € 8,50
  • Runderdimsum, anijsbouillon, paksoi en shitake
  • € 10,00
  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen, kruiden en room
  • € 10,00

    Lunchkaart - Sandwiches

  • Dinkelbrood, gepekelde entrecote, eendenlever, champignons, appel en spinazie salade met knolselderij crème & mosterd tapioca
  • € 15,00
  • Tosti Valuas Royal, brioche brood met ham, kaas, tomaat, gruyere- béchamel, augurk, ijsberg chiffonade en een eitje
  • € 12,50
  • Uitsmijter bruinbrood, gebakken eieren met salade en ham of kaas en/of rosbief
  • € 12,50
  • Donkerbrood met de "Valuaskroket" en Limburgse mosterd
  • € 5,00
  • Valuas clubsandwich bestaande uit toast met Hollandse garnalen, appel, citroenmayonaise, kropsalade en krokante mul met kerrie zout
  • € 15,00
  • Brioche toast met gerookte paling, citroen en spinazie crème
  • € 16,50

    Valuas kroketten

  • De Valuas rundvleeskroket (±110g)
  • € 3,00
  • De Valuas rundvleesbitterbal (±45g)
  • € 1,25
  • De glutenvrije Valuas rundvleeskroket (±80g)
  • € 3,00
  • De Hollandse garnalen kroket (±60g)
  • € 4,00
  • De kaas kroket (±50 gram)
  • € 3,00
  • Tomaat/risotto kroket (±60 gram)
  • € 3,00
  • Rundergoulash kroket (±80g)
  • € 3,00
  • Krokettenlunch (5 kleine gerechten uit de Valuas kroketterie)
  • € 25,00

    Voorgerechten

  • Kreeftensoep met Hollandse garnaaltjes en kreeft (klein)
  • € 10,00
  • Viscocktail met citroen, toast en cocktailsaus
  • € 14,50
  • “Luchtige pizza” met groene asperges, coeur de boeuf, oregano, zwarte olijf en Parmezaanse kaas*
  • € 17,50
  • Sushi tonijn en langoustine met sesam, nouri, rettich en komkommer
  • € 22,50
  • Carpaccio van ossenhaas op “Valuas wijze”
  • € 18,50
  • Geroosterde coquille, kers, champignons, lavas, macadamianoot en aardappel crème
  • € 20,00
  • Ganzenleverpaté met peren compôte en briochetoast
  • € 25,00
  • Wagyu tartaar, avocado créme, wortel gember vinaigrette en tempura groentes
  • € 23,50
  • Tartaar champignon met frietei, truffelsaus, oude kaas en zomertruffel*
  • € 22,50
  • Blikje Imperial kaviaar 25 gram met brioche toast en aardappel crème
  • € 40,00
  • Blikje Imperial kaviaar 50 gram met brioche toast en aardappel crème
  • € 80,00

    Hoofdgerechten

  • Pepperoni risotto met courgette en oude kaas*
  • € 18,50
  • Kantonese wonton met Aziatische crudité en teriyaki jus (5 stuks)
  • € 25,00
  • Penne met gamba, Amalfi citroen, peterselie, bosui, venkel en ricotta
  • € 22,50
  • Zeetong “meunière” gebakken, sla, friet en remoulade saus (350 gram)
  • € 37,50
  • Geroosterde zalm, miso-mosterdsaus, zoetzure salade van rettich, appel en sugarsnaps met Soba noedels
  • € 25,00 p.p
  • Gebraden parelhoen (2 personen) met ratatouille en gegratineerde penne
  • € 25,00 p.p
  • Rundersucade, gebakken eendenlever, girolle, blauwe bes en knolslederij
  • € 27,50
  • Tournedos ±200 gram, met pruimedanten saus, gebakken champignons en aardappelkroket
  • € 36,50
  • Entrecôte in een pannetje (voor 2 personen), bearnaise saus, huisgemaakte friet en frisse kropsalade
  • € 32,50
  • Rundersaté met basmatirijst, pindadressing, Chinese kool, groentepickles en een gebakken eitje
  • € 25,00

    Desserts

  • Keuze van ons kaasplateau met garnituren
  • € 14,50
  • Harde wener met yoghurtmousse, bramenmarmelade, rode vruchtensorbet en kaneelsuiker
  • € 14,50
  • Warm chocolade taartje met pure chocolade sorbet en vanillecrème
  • € 14,50
    (20 min bereidingstijd)
  • Warm blauwe bessen taartje met vanilleroom en ijs
  • € 14,50
    (20 min bereidingstijd)
  • Ananas - citroenmeringue, sabayon en yoghurtsorbetijs
  • Friandises uit onze patisserie “4 stuks”
  • € 6,00
  • Canelé de Bordeaux met bosbessensorbet (specialiteit van het huis)
  • € 14,50
    (Geserveerd vanaf 17.30 uur)
  • IJssoorten, per bol
  • € 3,00

    Brasserie menu

    Met plezier stellen wij u ons Brasserie menu voor.
    Regelmatig wisselende seizoen gerechten van hoogwaardige producten.

    3-Gangen (voor-hoofd-nagerecht) voor € 37,00
    Mocht u anders willen beslissen gelden de voorgerechten € 12,50
    de hoofdgerechten € 16,50 en de desserts € 8,00
    Dus aan u de keuze!


    Voorgerechten

  • Appel met eendenlever, mizuna blaadjes en ganzen ham
  • Pata négra met abrikoos, honing vinaigrette en zwarte peper
  • Groente salade, gepocheerd eitje met French dressing*

  • Soepen

  • Runderdimsum, anijsbouillon, paksoi en shiitake
  • Saffraan-bouillon met groene asperges, penne en basilicum*

  • Hoofdgerechten

  • Schelvis met tomaat, peterselie en bosui met aardappel crème
  • Kalfssucade met girolle, bloemkool en Parmezaanse kaas
  • Gepekelde diamanthaas met gepofte aardappel, sjalot en knoflook, broccoli en vleesjus

  • Desserts

  • Assortiment kaas (€ 5,00 supplement)
  • Watermeloen, honing, gezouten room en Campari sorbet
  • Pure chocolade met brownie en caramel ijs