Menu

De brasseriekaart bestaat uit een overzichtelijke lunch kaart en een uitgebreide menukaart met een aantal klassiekers en het Valuas brasseriemenu.

Het Valuas brasseriemenu is een flexibel menu van twee tot vier gangen, waarvan de gerechten eventueel ook per gerecht te bestellen zijn.

Lunchkaart - Valuas finger food

  • Fine de Claire
  • € 3,00
  • Aardappel rösti met Bawykov zalm, mierikswortel en citroen (per stuk)
  • € 3,50
  • Canapé haring kaviaar en crème cheese (per stuk)
  • € 5,00
  • Portie oude Limburgse kaas met stroop
  • € 7,50*
  • Portie charcuterie uit de regio (per bordje)
  • € 8,50
  • Truffelsalami (half)
  • € 8,50
  • In kroepoek gefrituurde scampi met Hoisin saus (per stuk)
  • € 3,50
  • De Valuas bitterbal (± 45 gram) met Limburgse mosterd (per stuk)
  • € 1,25
  • Hollandse garnalenkroket (±60 gram) met limoen mayonaise (per stuk)
  • € 4,00
  • Tomaat – risotto kroket (±60 gram) met olijf mayonaise (per stuk)*
  • € 3,00
  • Kalfstruffel kroket (±60 gram) met truffel mayonaise (per stuk)
  • € 3,50
  • Portie kibbeling met remouladesaus
  • € 12,50
  • “Curry worst” met een beetje friet en mayonaise
  • € 10,00

    Lunchkaart - Soepen

  • Snijbonensoep met wagyutartaar, pickles en oude kaas
  • € 10,00
  • Wildlbouillon met ravioli haas, paddenstoelen en andijvie
  • € 10,00
  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen, kruiden en room
  • € 10,00

    Lunchkaart - Sandwiches

  • Dinkelbrood, gepekelde entrecote, eendenlever, champignons, appel en spinazie salade met knolselderij crème & mosterd tapioca
  • € 15,00
  • Tosti Valuas Royal, brioche brood met ham, kaas, tomaat, gruyere- béchamel, augurk, ijsberg chiffonade en een eitje
  • € 12,50
  • Uitsmijter bruinbrood, gebakken eieren met salade en ham of kaas en/of rosbief
  • € 12,50
  • Donkerbrood met de "Valuaskroket" en Limburgse mosterd
  • € 5,00
  • Valuas clubsandwich bestaande uit toast met Hollandse garnalen, appel, citroenmayonaise, kropsalade en krokante mul met kerrie zout
  • € 15,00
  • Brioche toast met gerookte paling, citroen en spinazie crème
  • € 16,50

    Valuas kroketten

  • De Valuas rundvleeskroket (±110g)
  • € 3,00
  • De Valuas rundvleesbitterbal (±45g)
  • € 1,25
  • De glutenvrije Valuas rundvleeskroket (±80g)
  • € 3,00
  • De glutenvrije Valuas rundvleesbitterbal (±45g)
  • € 2,25
  • De Hollandse garnalen kroket (±60g)
  • € 4,00
  • De tomaat-risotto kroket
  • € 3,00
  • Kalfstruffel kroket (±60g)
  • € 3,50
  • Krokettenlunch (5 kleine gerechten uit de Valuas kroketterie)
  • € 25,00

    Voorgerechten

  • Kreeftensoep met Hollandse garnaaltjes en kreeft
  • € 10,00
  • Viscocktail met citroen, toast en cocktailsaus
  • € 14,50
  • Groentensalade met een gepocheerd eitje, burrata, pompoencréme, peterselie vinaigrette en rode peper
  • € 16,00
  • Sushi zalm, langoustine en spliterwt
  • € 17,50
  • Carpaccio van ossenhaas op “Valuas wijze”
  • € 18,50
  • “ Paté en croûte “ van eend, parelhoen en kersjes met salade, witlof en geserveerd met eigen jus
  • € 17,50
  • Ganzenlever paté met blauwe pruimen compote en brioche toast
  • € 20,00
  • Ceviche van makreel en langoustine met grapefruit, avocado en zoete aardappel
  • € 20,00
  • Tartaar champignon met frietei, truffelsaus en herfsttruffel
  • € 22,50
  • Blikje Imperial kaviaar 50 gram met brioche toast en aardappel crème
  • € 75,00
  • Blikje Imperial kaviaar 25 gram met brioche toast en aardappel crème
  • € 37,50

    Hoofdgerechten

  • Spinazierisotto met een gepocheerd eitje, seranoham, hazelnoot en oude kaas
  • € 18,50
  • Cantonese wonton met Aziatische crudité en teriyaki jus (5 stuks)
  • € 22,50
  • Rundersaté met Basmati rijst, pinda dressing, Chinese kool, groente pickles en gebakken eitje
  • € 25,00
  • Noodle soep met parelhoen, shiitake, scampi, paksoi en koriander
  • € 22,50
  • Tournedos van ossenhaas “dry aged Simmentaler rund” met cantherellen in de jus met peterselie met broodgalettes en eendeleverkrullen en knolselderij savarin
  • € 36,50
  • Entrecôte van “dry aged Simmentaler rund” met boerenfriet en kropsalade met oliviade, zwarte olijfjes, basilicum en béarnaise saus (2 personen)
  • € 32,50 p.p.
  • Zeetong “meunière” gebakken, sla, friet en remoulade saus (350 gram)
  • € 37,50
  • Roodpoot patrijs met spek, zuurkool, appel en puree
  • € 30,00

    Desserts

  • Keuze van ons kaasplateau met garnituren
  • € 14,50
  • Harde wener met mandarijnen marmelade, witte chocolademousse en meringue met sinaasappelsorbet
  • € 14,50
  • Warm chocolade taartje met pure chocolade sorbet en vanille crème
  • € 14,50
  • Cassata van geconfijte kers, marasquin, vanille en kriekbier met een kletskop
  • € 14,50
  • Friandises uit onze patisserie “4 stuks”
  • € 6,00
  • Canelé de Bordeaux met bosbessensorbet (specialiteit van het huis)
  • € 14,50
  • IJssoorten, per bol
  • € 3,00

    Brasserie menu

    Met plezier stellen wij u ons Brasserie menu voor.
    Regelmatig wisselende seizoen gerechten van hoogwaardige producten.

    3-Gangen (voor-hoofd-nagerecht) voor € 37,00
    Mocht u anders willen beslissen gelden de voorgerechten € 12,50
    de hoofdgerechten € 16,50 en de desserts € 8,00
    Dus aan u de keuze!


    Voorgerechten

  • Wagyu tartaar met groentepickles, aardappel crème en chips
  • Forel met pompoencréme en “muesli “van paranoot, romanesco, druif en balsamico
  • Terrine van schol met een gepocheerd eitje, cracker, postelein en Nouilly prat saus

  • Soepen

  • Snijbonensoep met scampi en kropsla
  • Wildbouillon met ravioli van haas, andijvie en cantharellen

  • Hoofdgerechten

  • Rundersucade met selderijsoorten en aardappel - gnocchi
  • “Cassolet” van peterseliewortel, snoekbaars, kreeft, kreeftensaus, zilveruitjes, wortel en zuring
  • Varkensoester met spinazie, koningszwam, eikhaas, cepessaus en een aardappel citroen kroket

  • Desserts

  • Assortiment kaas (€ 5,00 supplement)
  • Ananas met citroenmeringue, sabayon en yoghurtsorbet
  • Créme brûlée van vanille