Menu

De brasseriekaart bestaat uit een overzichtelijke lunch kaart en een uitgebreide menukaart met een aantal klassiekers en het Valuas brasseriemenu.

Het Valuas brasseriemenu is een flexibel menu van twee tot vier gangen, waarvan de gerechten eventueel ook per gerecht te bestellen zijn.

Lunchkaart - Valuas finger food

  • Fine de Claire
  • € 3,00
  • Aardappel rösti met Bawykov zalm, mierikswortel en citroen (per stuk)
  • € 3,50
  • Canapé haring kaviaar en crème cheese (per stuk)
  • € 5,00
  • Portie oude Limburgse kaas met stroop
  • € 7,50
  • Portie charcuterie uit de regio (per bordje)
  • € 8,50
  • Truffelsalami dun gesneden (half)
  • € 8,50
  • In kroepoek gefrituurde scampi met Hoisin saus (per stuk)
  • € 3,50
  • De Valuas bitterbal (± 45 gram) met Limburgse mosterd (per stuk)
  • € 1,25
  • Hollandse garnalenkroket (±60 gram) met limoen mayonaise (per stuk)
  • € 4,00
  • Kaaskroket (±50 gram) met kerriemayonaise (per stuk)
  • € 3,00
  • Kalfstruffel kroket (±60 gram) met truffel mayonaise (per stuk)
  • € 3,50
  • Koningsbitterbal ( ± 35 gram) met mosterdmayonaise
  • € 1,00
  • Portie kibbeling met remouladesaus
  • € 12,50
  • “Curry worst” met een beetje friet en mayonaise
  • € 12,50

    Lunchkaart - Soepen

  • Romige asperge velouté
  • € 8,50
  • Runderdimsum, anijsbouillon, paksoi en shitake
  • € 10,00
  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen, kruiden en room
  • € 10,00

    Lunchkaart - Sandwiches

  • Dinkelbrood, gepekelde entrecote, eendenlever, champignons, appel en spinazie salade met knolselderij crème & mosterd tapioca
  • € 15,00
  • Tosti Valuas Royal, brioche brood met ham, kaas, tomaat, gruyere- béchamel, augurk, ijsberg chiffonade en een eitje
  • € 12,50
  • Uitsmijter bruinbrood, gebakken eieren met salade en ham of kaas en/of rosbief
  • € 12,50
  • Donkerbrood met de "Valuaskroket" en Limburgse mosterd
  • € 5,00
  • Valuas clubsandwich bestaande uit toast met Hollandse garnalen, appel, citroenmayonaise, kropsalade en krokante mul met kerrie zout
  • € 15,00
  • Brioche toast met gerookte paling, citroen en spinazie crème
  • € 16,50

    Valuas kroketten

  • De Valuas rundvleeskroket (±110g)
  • € 3,00
  • De Valuas rundvleesbitterbal (±45g)
  • € 1,25
  • De glutenvrije Valuas rundvleeskroket (±80g)
  • € 3,00
  • De Hollandse garnalen kroket (±60g)
  • € 4,00
  • De kaas kroket (±50 gram)
  • € 3,00
  • Tomaat/risotto kroket (±60 gram)
  • € 3,00
  • Asperge kroket (±60g)
  • € 3,50
  • Koningsbitterbal (±30 gram)
  • € 1,00
  • Krokettenlunch (5 kleine gerechten uit de Valuas kroketterie)
  • € 25,00

    Voorgerechten

  • Kreeftensoep met Hollandse garnaaltjes en kreeft (klein)
  • € 10,00
  • Viscocktail met citroen, toast en cocktailsaus
  • € 14,50
  • “Luchtige pizza” met groene asperges, coeur de boeuf, oregano, zwarte olijf en Parmezaanse kaas*
  • € 17,50
  • Sushi zalm, langoustine en doperwt en wasabi
  • € 19,50
  • Carpaccio van ossenhaas op “Valuas wijze” met asperge batonettes
  • € 20,00
  • “Paté en croûte“ van eend, parelhoen en kersjes met salade en witlof, geserveerd met eigen jus
  • € 18,50
  • Ganzenlever paté met peren compote en brioche toast
  • € 20,00
  • Pata negra ham, gebakken peer, waterkers, lavendel-honing vinaigrette met zwarte peper
  • € 25,00
  • Tartaar champignon met frietei, truffelsaus, oude kaas en lentetruffel*
  • € 18,50
  • Blikje Imperial kaviaar 25 gram met brioche toast en aardappel crème
  • € 40,00
  • Blikje Imperial kaviaar 50 gram met brioche toast en aardappel crème
  • € 80,00

    Hoofdgerechten

  • Oude kaas risotto met peulvruchten, gepocheerd eitje en daslook
  • € 18,50
  • Kantonese wonton met Aziatische crudité en teriyaki jus (5 stuks)
  • € 25,00
  • Ravioli lamsbout, lamsjus, trostomaatjes, mizuna en ricotta
  • € 22,50
  • Zeetong “meunière” gebakken, sla, friet en remoulade saus (350 gram)
  • € 37,50
  • “Asperge op onze wijze geserveerd”
  • € 28,50
  • Penne pesto, asperges, gamba’s, Amalfi citroen en ricotta
  • € 24,00
  • Rundersucade, gebakken eendenlever, meiknol, blauwe bes, spinazie en waterkers
  • € 26,50
  • Tournedos ±200 gram, bearnaisesaus, huisgemaakte friet en frisse kropsalade
  • € 36,50
  • Entrecôte in een pannetje (voor 2 personen), bearnaise saus, huisgemaakte friet en frisse kropsalade
  • € 32,50
  • Rundersaté met basmatirijst, pindadressing, Chinese kool, groentepickles en een gebakken eitje
  • € 25,00

    Desserts

  • Keuze van ons kaasplateau met garnituren
  • € 14,50
  • Harde wener met rozenmousse, aardbeienmarmelade, rode vruchtensorbet en maanzaad
  • € 14,50
  • Warm chocolade taartje met pure chocolade sorbet en vanillecrème
  • € 14,50
    (20 min bereidingstijd)
  • Warm blauwe bessen taartje met vanilleroom en ijs
  • € 14,50
    (20 min bereidingstijd)
  • Ananas - citroenmeringue, sabayon en yoghurtsorbetijs
  • Friandises uit onze patisserie “4 stuks”
  • € 6,00
  • Canelé de Bordeaux met bosbessensorbet (specialiteit van het huis)
  • € 14,50
    (Geserveerd vanaf 17.30 uur)
  • IJssoorten, per bol
  • € 3,00

    Brasserie menu

    Met plezier stellen wij u ons Brasserie menu voor.
    Regelmatig wisselende seizoen gerechten van hoogwaardige producten.

    3-Gangen (voor-hoofd-nagerecht) voor € 37,00
    Mocht u anders willen beslissen gelden de voorgerechten € 12,50
    de hoofdgerechten € 16,50 en de desserts € 8,00
    Dus aan u de keuze!


    Voorgerechten

  • Appel met eendenlever, mizuna blaadjes en ganzen ham
  • Aspic konijn, peterselie en mosterd met Coeur de Boeuf en “vissaus”
  • Asperges in vinaigrette, paling en mierikswortel

  • Soepen

  • Runderdimsum, anijsbouillon, paksoi en shiitake
  • Romige asperge velouté

  • Hoofdgerechten

  • Parelhoenfilet met seranoham, salie, groene asperges, kappertjes en kleine gnocchi in kippenjus
  • Rode poon met spitskool, peterselie, boontjes en saffraansaus
  • Zalm met asperges, lamsoren, aardappelen en Noilly Pratsaus

  • Desserts

  • Assortiment kaas (€ 5,00 supplement)
  • Abrikoos, karamel, chocolade en kaneel in oma’s kopje
  • Panna cotta honing en yoghurt met frambozen