Menu

De brasseriekaart bestaat uit een overzichtelijke lunch kaart en een uitgebreide menukaart met een aantal klassiekers en het Valuas brasseriemenu.

Het Valuas brasseriemenu is een flexibel menu van twee tot vier gangen, waarvan de gerechten eventueel ook per gerecht te bestellen zijn.

Lunchkaart - Valuas finger food

  • Fine de Claire
  • € 3,00
  • Aardappel rösti met Bawykov zalm, mierikswortel en citroen (per stuk)
  • € 3,50
  • Canapé haring kaviaar en crème cheese (per stuk)
  • € 5,00
  • Portie oude Limburgse kaas met stroop
  • € 7,50*
  • Portie charcuterie uit de regio (per bordje)
  • € 8,50
  • Truffelsalami (half)
  • € 8,50
  • In kroepoek gefrituurde scampi met Hoisin saus (per stuk)
  • € 3,50
  • De Valuas bitterbal (± 45 gram) met Limburgse mosterd (per stuk)
  • € 1,25
  • Hollandse garnalenkroket (±60 gram) met limoen mayonaise (per stuk)
  • € 4,00
  • Tomaat – risotto kroket (±60 gram) met olijf mayonaise (per stuk)*
  • € 3,00
  • Kalfstruffel kroket (±60 gram) met truffel mayonaise (per stuk)
  • € 3,50
  • Portie kibbeling met remouladesaus
  • € 12,50
  • “Curry worst” met een beetje friet en mayonaise
  • € 10,00

    Lunchkaart - Soepen

  • Linzensoepje met crème fraîche en broodcroutons
  • € 8,50
  • Ossenstaartbouillon met selderij soorten en profiterols
  • € 8,50
  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen, kruiden en room
  • € 10,00

    Lunchkaart - Sandwiches

  • Dinkelbrood, gepekelde entrecote, eendenlever, champignons, appel en spinazie salade met knolselderij crème & mosterd tapioca
  • € 15,00
  • Tosti Valuas Royal, brioche brood met ham, kaas, tomaat, gruyere- béchamel, augurk, ijsberg chiffonade en een eitje
  • € 12,50
  • Uitsmijter bruinbrood, gebakken eieren met salade en ham of kaas en/of rosbief
  • € 12,50
  • Donkerbrood met de "Valuaskroket" en Limburgse mosterd
  • € 5,00
  • Valuas clubsandwich bestaande uit toast met Hollandse garnalen, appel, citroenmayonaise, kropsalade en krokante mul met kerrie zout
  • € 15,00
  • Brioche toast met gerookte paling, citroen en spinazie crème
  • € 16,50

    Valuas kroketten

  • De Valuas rundvleeskroket (±110g)
  • € 3,00
  • De Valuas rundvleesbitterbal (±45g)
  • € 1,25
  • De glutenvrije Valuas rundvleeskroket (±80g)
  • € 3,00
  • De glutenvrije Valuas rundvleesbitterbal (±45g)
  • € 2,25
  • De Hollandse garnalen kroket (±60g)
  • € 4,00
  • De tomaat-risotto kroket
  • € 3,00
  • Kalfstruffel kroket (±60g)
  • € 3,50
  • Krokettenlunch (5 kleine gerechten uit de Valuas kroketterie)
  • € 25,00

    Voorgerechten

  • Kreeftensoep met Hollandse garnaaltjes en kreeft (klein)
  • € 10,00
  • Viscocktail met citroen, toast en cocktailsaus
  • € 14,50
  • Groentensalade met een gepocheerd eitje, burrata, pompoencréme, peterselie vinaigrette en rode peper
  • € 16,00
  • Sushi zalm, langoustine en spliterwt
  • € 19,50
  • Carpaccio van ossenhaas op “Valuas wijze”
  • € 18,50
  • “ Paté en croûte “ van eend, parelhoen en kersjes met salade, witlof en geserveerd met eigen jus
  • € 18,50
  • Ganzenlever paté met peren compote en brioche toast
  • € 20,00
  • Tonijntartaar, “mesclun” salade, truffeldressing en olijfoliemayonaise
  • € 22,50
  • Tartaar champignon met frietei, truffelsaus en wintertruffel
  • € 22,50
  • Blikje Imperial kaviaar 50 gram met brioche toast en aardappel crème
  • € 80,00
  • Blikje Imperial kaviaar 25 gram met brioche toast en aardappel crème
  • € 40,00

    Hoofdgerechten

  • Spinazierisotto met een gepocheerd eitje, serranoham, hazelnoot en oude kaas
  • € 20,00
    (Ook vegetarisch te verkrijgen, zonder ham)
  • Kantonese wonton met Aziatische crudité en teriyaki jus (5 stuks)
  • € 25,00
  • Ravioli haas met hazenpeper, oude kaas en andijvie
  • € 25,00
  • Zeetong “meunière” gebakken, sla, friet en remoulade saus (350 gram)
  • € 37,50
  • Noodle soep met parelhoen, shiitake, scampi, paksoi en koriander
  • € 22,50
  • Tournedos van ossenhaas “dry aged Simmentaler rund” met pruimedantensaus, eendenleverkrullen, gebakken champignons en friet
  • € 36,50
  • Entrecôte van “dry aged Simmentaler rund” met boerenfriet en kropsalade met oliviade, zwarte olijfjes, basilicum en béarnaise saus (2 personen)
  • € 32,50 p.p.
  • Rundersaté met Basmati rijst, pinda dressing, Chinese kool, groente pickles en gebakken eitje
  • € 25,00

    Desserts

  • Keuze van ons kaasplateau met garnituren
  • € 14,50
  • Harde wener met mandarijnen marmelade, witte chocolademousse en meringue met sinaasappelsorbet
  • € 14,50
  • Warm chocolade taartje met pure chocolade sorbet en vanille crème
  • € 14,50
    (20 min bereidingstijd)
  • Warm appeltaartje met vijgen, rode wijnsiroop en kaneelijs
  • € 14,50
    (20 min bereidingstijd)
  • Cassata van geconfijte kers, marasquin, vanille en kriekbier met een kletskop
  • € 14,50
  • Friandises uit onze patisserie “4 stuks”
  • € 6,00
  • Canelé de Bordeaux met bosbessensorbet (specialiteit van het huis)
  • € 14,50
    (Geserveerd vanaf 17.30 uur)
  • IJssoorten, per bol
  • € 3,00

    Brasserie menu

    Met plezier stellen wij u ons Brasserie menu voor.
    Regelmatig wisselende seizoen gerechten van hoogwaardige producten.

    3-Gangen (voor-hoofd-nagerecht) voor € 37,00
    Mocht u anders willen beslissen gelden de voorgerechten € 12,50
    de hoofdgerechten € 16,50 en de desserts € 8,00
    Dus aan u de keuze!


    Voorgerechten

  • Gemarineerde zalm, groente aspic, mierikswortel en citroen
  • Runderrilette, gepocheerd eitje, champignons, broodgalettes en truffeldressing
  • Blanc Manger kwark en spinazie, coquille tartaartje en haring kaviaar

  • Soepen

  • Ossenstaartbouillon met selderij soorten en profiterols
  • Linzensoepje met crème fraîche en broodcroutons*

  • Hoofdgerechten

  • Rundersukade met selderijsoorten en aardappel-gnocchi
  • Kabeljauw met pompoen, bosui, gele biet, wortel en kaki
  • Kalfsmedaillon met topinambour, aardappel met mosterd en gegratineerde witlof

  • Desserts

  • Assortiment kaas (€ 5,00 supplement)
  • Melkchocolade met rijstepap, passievrucht, mangosorbet en kaneelbiscuit
  • Pannenkoekje, yoghurt crème, abrikoos en citroenjeneversorbet