Het “Valuas menu”

De kaart van restaurant Valuas bestaat uit twee delen. Een overzichtelijke à la carte kaart met signatuurgerechten van Eric, klassiekers zoals zijn ossenhaas Stroganoff en het Valuasmenu. Het Valuasmenu is een flexibel menu van twee tot negen gangen, waarvan de gerechten afzonderlijk te bestellen zijn voor € 16,-. Hiermee stelt u zelf uw menu samen, van een driegangenlunch tot een avondvullend diner.

Wij geven u graag een indicatie van onze restaurantkaart.


Het "Valuas menu"

Keuze uit 2 of meerdere gangen, portionering is aangepast aan de grootte van het 9-gangen menu. Eventuele aanpassingen zijn natuurlijk mogelijk!

Prijs per gang € 16,00

  • Coquille, bloemkool, botersla, mandarijn en paranoot
  • Noordzeekrab, aardappel en whisky
  • Ganzeham met baharat, eekhoorntjesbrood, pompoen en “ravigotte”
  • Kalfsparfait met champignon, peer en winter-truffel
  • Snoekbaars, mais, snijboon en mosterd
  • Runderlende, shiitake, sobanoedels, koriander, steranijs en cassave
  • Duif, biet, spinazie, sjalot en Macadamianoot
  • Kaasproeverij uit ons kaasassortiment
  • Roos, lychee, witte chocolade, amandel en papaver
  • “ Kruidkoekkruim “ met appel – rumsorbet, rijstepap en vanille

  • Voorgerechten

  • “Paté en croute” van parelhoen en eend, pistache, gepeperde kersjes en witlof
  • € 24,50
  • Tonijn Teriyaki, texturen van basmati rijst, groenten en sesamzaadjes
  • € 30,00
  • Bisque d’homard
  • € 25,00
  • Imperial kaviaar (50 gr), gin-tonic, brioche en garnituren
  • € 90,00

    Hoofdgerechten

  • Tarbot, eikhaas, koningszwam, schorseneren, spitskool en Amalfi - citroen
  • € 37,50
  • Parelhoen, groentebouquet, dragon, mosterd en wintertruffel (2 personen)
  • € 32,50 p.p.
  • Boerderijkalf, pizza, ricotta, jeneverbes en bloedsinaasappel
  • € 32,50
  • Ossenhaas "Stroganoff" voor u aan tafel geprepareerd
  • € 47,50 p.p.

    Desserts

  • Ons kaasassortiment
  • € 25,00
  • Citroen in verschillende texturen geserveerd
  • € 18,50
  • “Tiramisu” op onze manier geserveerd met peer
  • € 18,50
  • Soufflé van kersen en pure chocolade met kriekbier sorbet
  • € 18,50