MENU BRASSERIE VALUAS

Op de brasseriekaart vindt u klassiekers als onze clubsandwich, zeetong, de fameuze steak Valuas en natuurlijk vegetarische gerechten.

Dat we in de brasserie een goede maaltijd tegen een schappelijke prijs serveren vinden we niet alleen zelf, maar blijkt ook uit de Bib Gourmand, een onderscheiding die we sinds 2009 jaarlijks van restaurantgids Michelin ontvangen.

Voor het Duitse menu klikt u hier / Für die deutsche Speisekarte klicken Sie hier!

Lunchkaart - Valuas finger food

  • Fine de Claire
  • € 3,00
  • Aardappel rösti met Bawykov zalm, mierikswortel en citroen (per stuk)
  • € 3,50
  • Canapé haring kaviaar en crème cheese (per stuk)
  • € 5,00
  • Portie oude Limburgse kaas met stroop
  • € 7,50
  • Portie charcuterie uit de regio (per bordje)
  • € 8,50
  • Truffelsalami dun gesneden (half)
  • € 8,50
  • In kroepoek gefrituurde scampi met Hoisin saus (per stuk)
  • € 3,50
  • De Valuas bitterbal (± 45 gram) met Limburgse mosterd (per stuk)
  • € 1,25
  • Hollandse garnalenkroket (±60 gram) met limoen mayonaise (per stuk)
  • € 4,00
  • Kaaskroket (±50 gram) met kerriemayonaise (per stuk)
  • € 3,00
  • Goulashkroket ( ± 80 gram) met stoofvlees en knolcrème ( per stuk )
  • € 3,50
  • Portie kibbeling met remouladesaus
  • € 12,50
  • “Curry worst” met een beetje friet en mayonaise
  • € 12,50

    Lunchkaart - Sandwiches

  • Dinkelbrood, gepekelde entrecote, eendenlever, champignons, appel en spinazie salade met knolselderij crème & mosterd tapioca
  • € 15,00
  • Tosti Valuas Royal, brioche brood met ham, kaas, tomaat, gruyere- béchamel, augurk, ijsberg chiffonade en een eitje
  • € 12,50
  • Uitsmijter bruinbrood, gebakken eieren met salade en ham of kaas en/of rosbief
  • € 12,50
  • Donkerbrood met de "Valuaskroket" en Limburgse mosterd
  • € 5,00
  • Valuas clubsandwich bestaande uit toast met Hollandse garnalen, appel, citroenmayonaise, kropsalade en krokante mul met kerrie zout
  • € 15,00
  • Brioche toast met gerookte paling, citroen en spinazie crème
  • € 16,50

    Valuas kroketten

  • De Valuas rundvleeskroket (±110g)
  • € 3,00
  • De Valuas rundvleesbitterbal (±45g)
  • € 1,25
  • De glutenvrije Valuas rundvleeskroket (±80g)
  • € 3,00
  • De Hollandse garnalen kroket (±60g)
  • € 4,00
  • De kaas kroket (±50 gram)
  • € 3,00
  • Kalfstruffelkroket (+ 60 gram)
  • € 3,00
  • Wildkroket ( ± 80 gram )
  • € 3,00
  • Krokettenlunch (5 kleine gerechten uit de Valuas kroketterie)
  • € 25,00

    Voorgerechten

  • Kreeftensoep met Hollandse garnaaltjes en kreeft (klein)
  • € 10,00
  • Ceviche zalm, kreeft, grapefruit, zoete aardappel, cassave en avocado
  • € 22,50
  • Luchtige pizza met aardappel crème, champignons, knolselderie, sherry vinaigrette en Manchego*
  • € 18,50
  • Tonijn teriyaki, dun gesneden tonijn, krokante groente en rijst crème
  • € 25,00
  • Carpaccio van ossenhaas op “Valuas wijze”
  • € 18,50
  • Sushi met gelakte paling, eendenlever en kakifruit
  • € 18,50
  • Ganzenleverpaté met peren compôte en briochetoast
  • € 25,00
  • Tartaar champignon met frietei, truffelsaus, oude kaas en herfsttruffel*
  • € 22,50
  • Blikje Imperial kaviaar 25 gram met brioche toast en aardappel crème
  • € 40,00
  • Blikje Imperial kaviaar 50 gram met brioche toast en aardappel crème
  • € 80,00

    Hoofdgerechten

  • Pepperoni risotto met trostomaatjes en oude kaas*
  • € 18,50
  • Kantonese wonton met Aziatische crudité en teriyaki jus (5 stuks)
  • € 27,50
  • Ravioli met hazenbout, pruimedanten saus, spinazie en ricotta
  • € 22,50
  • Zeetong “meunière” gebakken, sla, friet en remoulade saus (350 gram)
  • € 37,50
  • Gepocheerde heilbot met mosterd – gembersaus, gele tomaat, wortel en mais
  • € 26,50
  • Patrijs met zuurkool, appeltjes en aardappeltruffel puree
  • € 25,00
  • Tournedos ±200 gram, met béarnaise saus, huisgemaakte friet en salade met French dressing
  • € 36,50
  • Entrecôte in een pannetje (voor 2 personen), béarnaise saus, huisgemaakte friet en salade met French dressing
  • € 32,50 p.p.
  • Rundersaté met basmatirijst, pindadressing, Chinese kool, groentepickles en een gebakken eitje
  • € 25,00

    Desserts

  • Keuze van ons kaasplateau met garnituren
  • € 14,50
  • Harde wener met yoghurtmousse, marmelade van grapefruit en sorbet van grapefruit
  • € 14,50
  • Appeltaartje met kaneelijs en rode wijnsaus
  • € 14,50
    (20 min bereidingstijd)
  • Warm chocolade taartje met pure chocolade sorbet en vanillecrème
  • € 14,50
    (20 min bereidingstijd)
  • Gekarameliseerde flensjes terrine met sinaasappelsaus, mandarijnen en vanille ijs
  • € 14,50
  • Friandises uit onze patisserie “4 stuks”
  • € 6,00
  • Canelé de Bordeaux met bosbessensorbet (specialiteit van het huis)
  • € 14,50
    (Geserveerd vanaf 17.30 uur)
  • IJssoorten, per bol
  • € 3,00

    Brasserie menu

    Met plezier stellen wij u ons Brasserie menu voor.
    Regelmatig wisselende seizoen gerechten van hoogwaardige producten.

    3-Gangen (voor-hoofd-nagerecht) voor € 37,00
    Mocht u anders willen beslissen gelden de voorgerechten € 12,50, de soepen €8,50,
    de hoofdgerechten € 16,50 en de desserts € 8,00
    Dus aan u de keuze!

    Gerechten met een * zijn vegetarisch.


    Voorgerechten

  • Aspic boontjes en mosterd, eendenleverkrullen met cantharellen, broodcroutons en postelein
  • Tartaar boerderij kalf en kalfstong met kappertjes, hazelnoot, salade en olijfolie mayonaise
  • Terrine knolselderij en kalkoen met gepocheerd eitje en haring kaviaar

  • Soepen

  • Rivierkreeft bouillon met venkel, bospeen en Hollandse garnalen
  • Wortel gember soep met prei en pompoen*

  • Hoofdgerechten

  • Balkenbrij en eendenlever, stroopsaus, appel, aardappelkroketten en bâtonnetes knolselderij
  • Snoekbaars met zoetzure biet en komkommer, bosui, aardappel crème en mousseline saus
  • Mignons van hertenbout met romige gnocchi, trompet de la mort en Parmezaanse kaas, newzeelander en truffel

  • Desserts

  • Assortiment kaas (€ 5,00 supplement)
  • Vanille -slagroom ganache met chocolade en advocaat
  • Exotisch fruit met kokossorbet en gin tonic siroop