MENU BRASSERIE VALUAS

The menu at our brasserie consists of a lunch menu, an extensive main menu including a number of classic dishes, and the Valuas brasserie menu.

The Valuas brasserie menu is a flexible menu consisting of two to for courses. Each dish on this menu can also be ordered separately.

Click here for the German menu / Für die deutsche Speisekarte klicken Sie hier!

Lunchkaart - Valuas finger food

  • Fine de Claire
  • € 3,00
  • Aardappel rösti met Bawykov zalm, mierikswortel en citroen (per stuk)
  • € 3,50
  • Canapé haring kaviaar en crème cheese (per stuk)
  • € 5,00
  • Portie oude Limburgse kaas met stroop
  • € 7,50
  • Portie charcuterie uit de regio (per bordje)
  • € 8,50
  • Truffelsalami dun gesneden (half)
  • € 8,50
  • In kroepoek gefrituurde scampi met Hoisin saus (per stuk)
  • € 3,50
  • De Valuas bitterbal (± 45 gram) met Limburgse mosterd (per stuk)
  • € 1,25
  • Hollandse garnalenkroket (±60 gram) met limoen mayonaise (per stuk)
  • € 4,00
  • Kaaskroket (±50 gram) met kerriemayonaise (per stuk)
  • € 3,00
  • Goulashkroket ( ± 80 gram) met stoofvlees en knolcrème ( per stuk )
  • € 3,50
  • Portie kibbeling met remouladesaus
  • € 12,50
  • “Curry worst” met een beetje friet en mayonaise
  • € 12,50

    Lunchkaart - Soepen

  • Saffraan-bouillon met groene asperges, penne en basilicum*
  • € 8,50
  • Runderdimsum, anijsbouillon, paksoi en shitake
  • € 10,00
  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen, kruiden en room
  • € 10,00

    Lunchkaart - Sandwiches

  • Dinkelbrood, gepekelde entrecote, eendenlever, champignons, appel en spinazie salade met knolselderij crème & mosterd tapioca
  • € 15,00
  • Tosti Valuas Royal, brioche brood met ham, kaas, tomaat, gruyere- béchamel, augurk, ijsberg chiffonade en een eitje
  • € 12,50
  • Uitsmijter bruinbrood, gebakken eieren met salade en ham of kaas en/of rosbief
  • € 12,50
  • Donkerbrood met de "Valuaskroket" en Limburgse mosterd
  • € 5,00
  • Valuas clubsandwich bestaande uit toast met Hollandse garnalen, appel, citroenmayonaise, kropsalade en krokante mul met kerrie zout
  • € 15,00
  • Brioche toast met gerookte paling, citroen en spinazie crème
  • € 16,50

    Valuas kroketten

  • De Valuas rundvleeskroket (±110g)
  • € 3,00
  • De Valuas rundvleesbitterbal (±45g)
  • € 1,25
  • De glutenvrije Valuas rundvleeskroket (±80g)
  • € 3,00
  • De Hollandse garnalen kroket (±60g)
  • € 4,00
  • De kaas kroket (±50 gram)
  • € 3,00
  • Tomaat/risotto kroket (±60 gram)
  • € 3,00
  • Rundergoulash kroket (±80g)
  • € 3,00
  • Krokettenlunch (5 kleine gerechten uit de Valuas kroketterie)
  • € 25,00

    Voorgerechten

  • Kreeftensoep met Hollandse garnaaltjes en kreeft (klein)
  • € 10,00
  • Viscocktail met citroen, toast en cocktailsaus
  • € 14,50
  • Luchtige pizza met aardappel crème, champignons, knolselderie, sherry vinaigrette en Manchego*
  • € 18,50
  • Tonijn teriyaki, dun gesneden tonijn, krokante groente en rijst crème
  • € 25,00
  • Carpaccio van ossenhaas op “Valuas wijze”
  • € 18,50
  • Sushi zalm en witlof, appel en sesam
  • € 18,50
  • Ganzenleverpaté met peren compôte en briochetoast
  • € 25,00
  • Tartaar champignon met frietei, truffelsaus, oude kaas en herfsttruffel*
  • € 22,50
  • Blikje Imperial kaviaar 25 gram met brioche toast en aardappel crème
  • € 40,00
  • Blikje Imperial kaviaar 50 gram met brioche toast en aardappel crème
  • € 80,00

    Hoofdgerechten

  • Pepperoni risotto met trostomaatjes en oude kaas*
  • € 18,50
  • Kantonese wonton met Aziatische crudité en teriyaki jus (5 stuks)
  • € 25,00
  • Penne met chanterellen, kalfstong, hazelnoot, spinazie, eendenlever en basalmico
  • € 26,50
  • Zeetong “meunière” gebakken, sla, friet en remoulade saus (350 gram)
  • € 37,50
  • Geroosterde zalm, miso-mosterdsaus, zoetzure salade van rettich, appel en sugarsnaps met Soba noedels
  • € 25,00 p.p
  • Patrijs met zuurkool, appeltjes en aardappeltruffel puree
  • € 25,00
  • Tournedos ±200 gram, met pruimedanten saus, gebakken champignons en aardappelkroket
  • € 36,50
  • Entrecôte in een pannetje (voor 2 personen), bearnaise saus, huisgemaakte friet en frisse kropsalade
  • € 32,50
  • Rundersaté met basmatirijst, pindadressing, Chinese kool, groentepickles en een gebakken eitje
  • € 25,00

    Desserts

  • Keuze van ons kaasplateau met garnituren
  • € 14,50
  • Harde wener met yoghurtmousse, marmelade van grapefruit en sorbet van grapefruit
  • € 14,50
  • Appeltaartje met kaneelijs en rode wijnsaus
  • € 14,50
    (20 min bereidingstijd)
  • Warm chocolade taartje met pure chocolade sorbet en vanillecrème
  • € 14,50
    (20 min bereidingstijd)
  • Ananas – citroenmeringue, sabayon en yoghurtsorbetijs
  • € 14,50
  • Friandises uit onze patisserie “4 stuks”
  • € 6,00
  • Canelé de Bordeaux met bosbessensorbet (specialiteit van het huis)
  • € 14,50
    (Geserveerd vanaf 17.30 uur)
  • IJssoorten, per bol
  • € 3,00

    Brasserie menu

    Met plezier stellen wij u ons Brasserie menu voor.
    Regelmatig wisselende seizoen gerechten van hoogwaardige producten.

    3-Gangen (voor-hoofd-nagerecht) voor € 37,00
    Mocht u anders willen beslissen gelden de voorgerechten € 12,50, de soepen €8,50,
    de hoofdgerechten € 16,50 en de desserts € 8,00
    Dus aan u de keuze!


    Voorgerechten

  • Coeur de boeuf tomaat met basilicum, zwarte bonen crème en olijfolie met tomatensorbet
  • Wagyu tartaar met groente pickles en crème fraiche
  • Terrine knolselderij en kalkoen met gepocheerd eitje en haring kaviaar

  • Soepen

  • Runderdimsum, anijsbouillon, paksoi, shiitake en mango
  • Gele tomaatbouillon met paddenstoelen, kervel en lavas*

  • Hoofdgerechten

  • Gebakken eendenlever witlof, appel, topinambour en runderstoofjus
  • Zeebaars, botersla, girolles, mosterdmousseline saus en aardappelprak
  • Gepekelde diamanthaas met gepofte aardappel, sjalot en knoflook, broccoli en vleesjus

  • Desserts

  • Assortiment kaas (€ 5,00 supplement)
  • Flensjes terrine met vanille ijs en Grand Marnier saus
  • Melkchocolade met bramen, vijgen en bramensorbet