MENU BRASSERIE VALUAS

Op de brasseriekaart vindt u klassiekers als onze clubsandwich, zeetong, de fameuze steak Valuas en natuurlijk vegetarische gerechten.

Dat we in de brasserie een goede maaltijd tegen een schappelijke prijs serveren vinden we niet alleen zelf, maar blijkt ook uit de Bib Gourmand, een onderscheiding die we sinds 2009 jaarlijks van restaurantgids Michelin ontvangen.

Voor het Duitse menu klikt u hier / Für die deutsche Speisekarte klicken Sie hier!

Snacks

  • Oesters, Zeeuwse platte 000
  • € 3,00 per stuk
  • Plankje met o.a. truffelsalami, pata negra ham, paté en croute, ganzenlever crème, vijgenmarmelade en zwarte olijven
  • € 15,00 per persoon
  • Plankje met o.a. crackers, stroop, en diverse kaassoorten van ons plateau
  • € 14,50
  • Gefrituurde scampi met Hoisin saus en furikale
  • € 3,50 per stuk
  • Dimsum gelakt met teriyaki saus en koriander
  • € 3,50 per stuk
  • Oude kaas kroket
  • € 3,00 per stuk
  • De Valuas bitterbal (± 45 gram) met Limburgse mosterd (per stuk)
  • € 1,25
  • Hollandse garnalenkroket
  • € 5,00

    Lunch

  • Carpaccio op "Valuas wijze"
  • € 18,50
  • Caesar salade vegetarisch of met kalkoen
  • € 16,50
  • Gepekelde entrecote met kruidensalade, balsamico, olijfolie, champignons en oude kaas
  • € 18,50
  • Trostomaatjes met basilicum, ricotta, pizzakrokant en olijfolie
  • € 16,50
  • Brioche toast met roomkaas, spinazie, gepocheerd eitje, mousseline saus en zomrtruffel
  • € 15,00
  • Toast met Hollandse garnalen, kibbeling en remoulade saus
  • € 15,00
  • Tosti Valuas royal met gebakken eitje, ham, kaas en ijsbergsalade
  • € 12,50
  • Speltbrood met ganzenlever crème, vijgen en zwarte peper
  • € 15,00
  • Brioche brood met paling en gemarineerde zalm
  • € 15,00
  • Uitsmijter ham/kaas/ rosbief met 3 gebakken eieren
  • € 12,50

    Desserts

  • Rood fruit met sabayon moscato d'Asti en sorbet ijs
  • € 14,50
  • Ijssoorten, per dag wisselend
  • € 3,00 per bol
  • Appelgebak met slagroom
  • € 4,50

    Valuas kroketten

  • De Valuas rundvleeskroket (±110g)
  • € 3,00
  • De Valuas rundvleesbitterbal (±45g)
  • € 1,25
  • Glutenvrije Valuas rundvleeskroket (±80g)
  • € 3,00
  • Hollandse garnalen kroket (±60g)
  • € 5,00
  • Kaas kroket (±50 gram)
  • € 3,00
  • Champignonkroket (± 60 gram)
  • € 3,00
  • Tomaat – risotto kroket ( ± 80 gram ) *
  • € 3,00
  • Krokettenlunch (5 kleine gerechten uit de Valuas kroketterie)
  • € 25,00

    Voorgerechten

  • Bisque met kreeft en Hollandse garnalen
  • Klein € 10,00 Groot € 16,50
  • Tonijn teriyaki, dun gesneden tonijn, krokante groenten en rijst crème
  • € 22,50
  • Ganzenlever paté met appel en compôte en briochetoast
  • € 25,00
  • Carpaccio van ossenhaas op "Valuas wijze"
  • € 18,50
  • Tartaar champignon met friet-ei, zomertruffel, truffelsaus en oude kaas
  • € 20,00
  • Imperial kaviaar met aardappelcrème, komkommer jus en crackers
  • € 35,00 per 10 gram

    Hoofdgerechten

  • Pepperoni risotto met trostomaatjes, basilicum en oude kaas
  • € 18,50
  • Tournedos van het Simmentaler rund geserveerd met huisgemaakte frieten en salade Stroganoff saus of Béarnaise saus
  • € 37,50
  • Eendenpoot en gebakken eendenlever, waterkers, spinazie, hazelnoot en aardappelcrème
  • € 28,50
  • Zeetong "meuniere" gebakken met salade, huisgemaakte frieten en remoulade saus
  • € 42,50
  • Runderlende van het Simmentaler rund (2 personen) Geserveerd in een pan met huisgemaakte frieten, salade béarnaise saus
  • € 32,50 per persoon

    Desserts

  • Keuze van ons kaasplateau met garnituren
  • € 14,50
  • Rood fruit met sabayon Moscato d'Asti en sorbet ijs
  • € 14,50
  • Warm chocolade taartje met pure chocolade sorbet en vanille crème
  • € 14,50
    (20 min bereidingstijd)
  • Canelé de Bordeaux met bosbessensorbet (specialiteit van het huis)
  • € 14,50
  • IJssoorten, per bol
  • € 3,00

    Brasserie menu

    Met plezier stellen wij u ons Brasserie menu voor.
    Regelmatig wisselende seizoen gerechten van hoogwaardige producten.

    3-Gangen (voor-hoofd-nagerecht) voor € 37,00
    Mocht u anders willen beslissen gelden de voorgerechten € 12,50, de hoofdgerechten € 16,50 en de desserts € 8,00
    Dus aan u de keuze en genieten!

    Gerechten met een * zijn vegetarisch.


    Voorgerechten

  • Ceviche oester, rundertartaar, avocado crème en peterselie jus
  • Paté en croute met kersen en pistache
  • Dashi paling, makreel en zuring
  • Zalm tartaar met aardappelcrème, postelein en citroen - mosterd vinaigrette
  • Kalfsparfait met abrikozen gelei, eendenlever krullen, zwarte peper en brood galette

  • Hoofdgerechten

  • Pot-au-feu, mul, courgette, tomaat, penne en saffraan
  • Rundersucade met boontjes, gepocheerd eitje en een aardappel mosterd mousseline
  • Kalfsravioli met andijvie, oude kaas en balsamico
  • Wekpot met kabeljauw, prei aardappel en zomertruffel

  • Desserts

  • Sorbet terrine van yoghurt, met blauwe bes, kaneel room en tuille
  • Wentelteef van brioche met vanille ijs en aardbeien
  • "A la minute chocolade mouse" met advocaat en merengue
  • Assortiment kaas (€5,00 supplement)