MENU BRASSERIE VALUAS

Op de brasseriekaart vindt u klassiekers als onze clubsandwich, zeetong, de fameuze steak Valuas en natuurlijk vegetarische gerechten.

Dat we in de brasserie een goede maaltijd tegen een schappelijke prijs serveren vinden we niet alleen zelf, maar blijkt ook uit de Bib Gourmand, een onderscheiding die we sinds 2009 jaarlijks van restaurantgids Michelin ontvangen.

Voor het Duitse menu klikt u hier / Für die deutsche Speisekarte klicken Sie hier!

Lunchkaart - Valuas finger food

  • Fine de Claire
  • € 3,00
  • Aardappel rösti met Bawykov zalm, mierikswortel en citroen (per stuk)
  • € 3,50
  • Canapé haring kaviaar en crème cheese (per stuk)
  • € 5,00
  • Portie oude Limburgse kaas met stroop
  • € 7,50
  • Portie charcuterie uit de regio (per bordje)
  • € 8,50
  • Truffelsalami dun gesneden (half)
  • € 8,50
  • In kroepoek gefrituurde scampi met Hoisin saus (per stuk)
  • € 3,50
  • De Valuas bitterbal (± 45 gram) met Limburgse mosterd (per stuk)
  • € 1,25
  • Hollandse garnalenkroket (±60 gram) met limoen mayonaise (per stuk)
  • € 4,00
  • Kaaskroket (±50 gram) met kerriemayonaise (per stuk)
  • € 3,00
  • Goulashkroket ( ± 80 gram) met stoofvlees en knolcrème ( per stuk )
  • € 3,50
  • Portie kibbeling met remouladesaus
  • € 12,50
  • “Curry worst” met een beetje friet en mayonaise
  • € 12,50

    Lunchkaart - Sandwiches

  • Dinkelbrood, gepekelde entrecote, eendenlever, champignons, appel en spinazie salade met knolselderij crème & mosterd tapioca
  • € 15,00
  • Tosti Valuas Royal, brioche brood met ham, kaas, tomaat, gruyere- béchamel, augurk, ijsberg chiffonade en een eitje
  • € 12,50
  • Uitsmijter bruinbrood, gebakken eieren met salade en ham of kaas en/of rosbief
  • € 12,50
  • Donkerbrood met de "Valuaskroket" en Limburgse mosterd
  • € 5,00
  • Valuas clubsandwich bestaande uit toast met Hollandse garnalen, appel, citroenmayonaise, kropsalade en krokante mul met kerrie zout
  • € 15,00
  • Brioche toast met gerookte paling, citroen en spinazie crème
  • € 16,50

    Valuas kroketten

  • De Valuas rundvleeskroket (±110g)
  • € 3,00
  • De Valuas rundvleesbitterbal (±45g)
  • € 1,25
  • Glutenvrije Valuas rundvleeskroket (±80g)
  • € 3,00
  • Hollandse garnalen kroket (±60g)
  • € 4,00
  • Kaas kroket (±50 gram)
  • € 3,00
  • Champignonkroket (± 60 gram)
  • € 3,00
  • Aspergekroket ( ± 80 gram )
  • € 3,00
  • Krokettenlunch (5 kleine gerechten uit de Valuas kroketterie)
  • € 25,00

    Voorgerechten

  • Taartje Hollandse garnaaltjes met ratte-aardappeltjes, citroen en cocktailsaus
  • € 16,50
  • Ceviche kreeft en zeebaars, grapefruit, zoete aardappel, cassave en avocado
  • € 22,50
  • Paté en crouté van konijn met salade en gewekte kersen
  • € 16,50
  • Tonijn teriyaki, dun gesneden tonijn, krokante groente en rijst crème
  • € 20,00
  • Carpaccio van ossenhaas op “Valuas wijze”
  • € 18,50
  • Sushi met gelakte paling, eendenlever en kakifruit
  • € 18,50
  • Ganzenleverpaté met peren compôte en briochetoast
  • € 25,00
  • Tartaar champignon met frietei, truffelsaus, oude kaas en wintertruffel*
  • € 16,50
  • Blikje Imperial kaviaar 25 gram met brioche toast en aardappel crème
  • € 40,00
  • Blikje Imperial kaviaar 50 gram met brioche toast en aardappel crème
  • € 80,00

    Hoofdgerechten

  • Gekonfijte eendenpoot met andijvie, tuinbonen, erwten, mosterd-gembersaus en aardappelgaufrettes
  • € 24-
  • Kantonese wonton (5 stuks) met Aziatische crudités, basmati rijst en bosui met teriyaki jus
  • € 25,-
  • Noodle soep met kip en scampi, boekweit noodles, paksoi, “thee ei”, groene asperges, shiitake, limoen en misu
  • € 22,50
  • Asperges op onze wijze geserveerd met ham of gemarineerde zalm, gepocheerd eitje en mousselinesaus
  • € 27,50
  • Gebakken asperges, kalfstong, eendenlever, waterkers, spinazie, hazelnoot, prakaardappel met portsaus
  • € 30,-
  • Tournedos ±200 gram, met béarnaise saus, huisgemaakte friet en salade met French dressing
  • € 36,50
  • Entrecôte in een pannetje (voor 2 personen), béarnaise saus, huisgemaakte friet en salade met French dressing
  • € 32,50 p.p.
  • Zeetong “meuniere” gebakken, sla, friet en remouladesaus
  • € 35,00

    Desserts

  • Keuze van ons kaasplateau met garnituren
  • € 14,50
  • Harde wener met yoghurtmousse, marmelade van campari en sorbet van grapefruit
  • € 14,50
  • Aardbeien, sorbetijs, sabayon Moscato d’Asti en lange vingers
  • € 14,50
  • Warm chocoladetaartje met pure-chocoladesorbet en vanillecrème
  • € 14,50
    (20 min bereidingstijd)
  • Wentelteef van brioche brood met vanille ijs, banaan, mango, pistache en chocorasp
  • € 14,50
  • Friandises uit onze patisserie “4 stuks”
  • € 6,00
  • Canelé de Bordeaux met bosbessensorbet (specialiteit van het huis)
  • € 14,50
    (Geserveerd vanaf 17.30 uur)
  • IJssoorten, per bol
  • € 3,00

    Brasserie menu

    Met plezier stellen wij u ons Brasserie menu voor.
    Regelmatig wisselende seizoen gerechten van hoogwaardige producten.

    3-Gangen (voor-hoofd-nagerecht) voor € 37,00
    Mocht u anders willen beslissen gelden de voorgerechten € 12,50, de soepen €8,50,
    de hoofdgerechten € 16,50 en de desserts € 8,00
    Dus aan u de keuze!

    Gerechten met een * zijn vegetarisch.


    Voorgerechten

  • Asperges batonettes, eendenleverkrullen en crème, rucola en balsamico dressing
  • Zalmtartaartje met piccalilly, gepocheerd eitje, aardappel crème en
  • Couscous salade met mint, hazelnoot, erwten, tuinbonen, groene asperges, zuring en makreel met yoghurt dressing

  • Soepen

  • Runderbouillon met asperges punten, kruiden en nootmuskaat room
  • Kreeftensoep, Hollandse garnalen en kreeft

  • Hoofdgerechten

  • Gepocheerde heilbot met aardappel-oregano crème en courgette, zoetzuur rode ui, tomaat en een peperoni jus
  • Kalfshaas met eikhaas, bleekselderij, bosui en eigen jus
  • “Ossenhaas puntjes” met aubergine, spinazie, zwarte olijf, aardappelterrine en rode wijnsaus

  • Desserts

  • Assortiment kaas (€ 5,00 supplement)
  • Chocolade taartje met brownie en mokka
  • Sorbet terrine van yoghurt, sinaasappel marmelade en kaneel room