MENU BRASSERIE VALUAS

Op de brasseriekaart vindt u klassiekers als onze clubsandwich, zeetong, de fameuze steak Valuas en natuurlijk vegetarische gerechten.

Dat we in de brasserie een goede maaltijd tegen een schappelijke prijs serveren vinden we niet alleen zelf, maar blijkt ook uit de Bib Gourmand, een onderscheiding die we sinds 2009 jaarlijks van restaurantgids Michelin ontvangen.

Voor het Duitse menu klikt u hier / Für die deutsche Speisekarte klicken Sie hier!

Snacks

  • Fine Claire oesters
  • € 3,00 per stuk
  • Plankje met o.a. truffelsalami, pata negra ham, paté en croute, ganzenlever crème, vijgenmarmelade en zwarte olijven
  • € 18,50 per persoon
  • Plankje met o.a. crackers, stroop, en diverse kaassoorten van ons plateau
  • € 14,50
  • Gefrituurde scampi met Hoisin saus en furikale
  • € 3,50 per stuk
  • Dimsum gelakt met teriyaki saus en koriander
  • € 3,50 per stuk
  • Oude kaas kroket
  • € 3,00 per stuk
  • De Valuas bitterbal (± 45 gram) met Limburgse mosterd (per stuk)
  • € 1,25
  • Hollandse garnalenkroket
  • € 5,00

    Lunch

  • Carpaccio op "Valuas wijze"
  • € 18,50
  • Caesar salade vegetarisch of met kalkoen
  • € 16,50
  • Dungesneden koolrabi met zwarte olijfjes, waterkers, appel, mosterd en pizza krokant
  • € 16,50
  • Balkenbrij met een salade van appel en witlof met een stroopsaus
  • € 18,50
  • Brioche toast met roomkaas, spinazie, gepocheerd eitje, mousseline saus en herfsttruffel
  • € 15,00
  • Brioche brood met paling en gemarineerde zalm
  • € 15,00
  • Tosti Valuas royal met gebakken eitje, ham, kaas en ijsbergsalade
  • € 12,50
  • Speltbrood met ganzenlever crème, vijgen en zwarte peper
  • € 15,00
  • Brioche brood met paling en gemarineerde zalm
  • € 15,00
  • Uitsmijter ham/kaas/ rosbief met 3 gebakken eieren
  • € 12,50
  • Club sandwich met appel, kalkoen, witlof en omelet
  • € 15,00

    Desserts

  • Mango en ananas met yoghurt sorbet en sabayon Moscato d'Asti
  • € 14,50
  • Ijssoorten, per dag wisselend
  • € 3,00 per bol
  • Appelgebak met slagroom
  • € 4,50

    Valuas kroketten

  • De Valuas rundvleeskroket (±110g)
  • € 3,00
  • De Valuas rundvleesbitterbal (±45g)
  • € 1,25
  • Glutenvrije Valuas rundvleeskroket (±80g)
  • € 3,00
  • Hollandse garnalen kroket (±60g)
  • € 5,00
  • Wild kroket (±50 gram)
  • € 3,00
  • Champignonkroket (± 60 gram)
  • € 3,00
  • balkenbrij kroket ( ± 80 gram )
  • € 3,00
  • Krokettenlunch (5 kleine gerechten uit de Valuas kroketterie)
  • € 25,00

    Voorgerechten

  • Bisque met kreeft en Hollandse garnalen
  • Klein € 10,00 Groot € 16,50
  • Tonijn teriyaki, dun gesneden tonijn, krokante groenten en rijst crème
  • € 22,50
  • Ganzenlever paté met appel en compôte en briochetoast
  • € 25,00
  • Carpaccio van ossenhaas op "Valuas wijze"
  • € 18,50
  • Tartaar champignon met friet-ei, herfsttruffel, truffelsaus en brokkelkaas
  • € 22,50
  • Imperial kaviaar met crème fraiche, blini en een roereitje
  • € 35,00 per 10 gram
  • Cocktail rivierkreeftstaarten met appel, vinaigrette, ijsbergsalade, cocktailsaus en citroen
  • 18,50

    Hoofdgerechten

  • Kabeljauw met gebakken boontjes, couscous, amandel en een kerriesaus
  • € 27,50
  • Tournedos van het Simmentaler rund geserveerd met huisgemaakte frieten en salade Stroganoff saus of Béarnaise saus
  • € 37,50
  • Ravioli van hazenbout met pruimendante saus, oude kaas en andijviesalade
  • € 25,00
  • Zeetong "meuniere" gebakken met salade, huisgemaakte frieten en remoulade saus
  • € 45,00
  • Runderlende van het Simmentaler rund (2 personen) Geserveerd in een pan met huisgemaakte frieten, salade béarnaise saus
  • € 32,50 per persoon
  • Spinazie risotto met een gepocheerd eitje, champignons, oude kaas, bosui en herfsttruffel
  • 25,00

    Desserts

  • Keuze van ons kaasplateau met garnituren
  • € 14,50
  • Mango en ananas met yoghurt sorbet en sabayon Moscato d'asti
  • € 14,50
  • Warm chocolade taartje met pure chocolade sorbet en vanille crème
  • € 14,50
    (20 min bereidingstijd)
  • Canelé de Bordeaux met bosbessensorbet (specialiteit van het huis)
  • € 14,50
  • Warm appeltaartje met kaneelijs en rode wijn siroop
  • 14,50

    Brasserie menu

    Met plezier stellen wij u ons Brasserie menu voor.
    Regelmatig wisselende seizoen gerechten van hoogwaardige producten.

    3-Gangen (voor-hoofd-nagerecht) voor € 37,00
    Mocht u anders willen beslissen gelden de voorgerechten € 12,50, de hoofdgerechten € 16,50 en de desserts € 8,00
    Dus aan u de keuze en genieten!

    Gerechten met een * zijn vegetarisch.


    Voorgerechten

  • Ceviche zalm en makreel, avocado crème, grapefruit en cassave
  • Paté en croute konijn met kersen,pistache, mosterd en een vinaigrette en kriek bier
  • Dungesneden koolrabi, zwarte olijfjes, bosui, waterkers, appel, mosterd en pizza krokant
  • Gebakken coquille, bundelzwam, kropsla, bosui, aardappelcrème en koffie

  • Hoofdgerechten

  • Balkenbrij met salade witlof en appel met een stroopvinaigrette en ganzelnlever saus
  • 1/2 Patrijs met spek, prei, jeneverbes, aardappelcrème en braadjus
  • Schelvis met knolselderij salade, koolraap crème, walnoot, spaghetti en een rode wijn-boter saus
  • Gepofte bospeen met kalfsschnitzel, gepocheerd eitje, dikke frieten en mosterd mousseline saus

  • Desserts

  • Citroencrème met slagroom, abrikozen marmelade en merengue
  • Wentelteef van brioche met kaneelsuiker, melkchocolade saus en chocolade sorbet
  • Stoofpeertje met vanille, sinaasappel en parfait van amandelspijs
  • Assortiment kaas (€5,00 supplement)