MENU BRASSERIE VALUAS

Op de brasseriekaart vindt u klassiekers als onze clubsandwich, zeetong, de fameuze steak Valuas en natuurlijk vegetarische gerechten.

Dat we in de brasserie een goede maaltijd tegen een schappelijke prijs serveren vinden we niet alleen zelf, maar blijkt ook uit de Bib Gourmand, een onderscheiding die we sinds 2009 jaarlijks van restaurantgids Michelin ontvangen.

Voor het Duitse menu klikt u hier / Für die deutsche Speisekarte klicken Sie hier!

Lunchkaart - Valuas finger food

  • Fine de Claire
  • € 3,00
  • Aardappel rösti met Bawykov zalm, mierikswortel en citroen (per stuk)
  • € 3,50
  • Canapé haring kaviaar en crème cheese (per stuk)
  • € 5,00
  • Portie oude Limburgse kaas met stroop
  • € 7,50
  • Portie charcuterie uit de regio (per bordje)
  • € 8,50
  • Truffelsalami dun gesneden (half)
  • € 8,50
  • In kroepoek gefrituurde scampi met Hoisin saus (per stuk)
  • € 3,50
  • De Valuas bitterbal (± 45 gram) met Limburgse mosterd (per stuk)
  • € 1,25
  • Hollandse garnalenkroket (±60 gram) met limoen mayonaise (per stuk)
  • € 4,00
  • Kaaskroket (±50 gram) met kerriemayonaise (per stuk)
  • € 3,00
  • Goulashkroket ( ± 80 gram) met stoofvlees en knolcrème ( per stuk )
  • € 3,50
  • Portie kibbeling met remouladesaus
  • € 12,50
  • “Curry worst” met een beetje friet en mayonaise
  • € 12,50

    Lunchkaart - Soepen

  • Saffraan-bouillon met groene asperges, penne en basilicum*
  • € 8,50
  • Runderdimsum, anijsbouillon, paksoi en shitake
  • € 10,00
  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen, kruiden en room
  • € 10,00

    Lunchkaart - Sandwiches

  • Dinkelbrood, gepekelde entrecote, eendenlever, champignons, appel en spinazie salade met knolselderij crème & mosterd tapioca
  • € 15,00
  • Tosti Valuas Royal, brioche brood met ham, kaas, tomaat, gruyere- béchamel, augurk, ijsberg chiffonade en een eitje
  • € 12,50
  • Uitsmijter bruinbrood, gebakken eieren met salade en ham of kaas en/of rosbief
  • € 12,50
  • Donkerbrood met de "Valuaskroket" en Limburgse mosterd
  • € 5,00
  • Valuas clubsandwich bestaande uit toast met Hollandse garnalen, appel, citroenmayonaise, kropsalade en krokante mul met kerrie zout
  • € 15,00
  • Brioche toast met gerookte paling, citroen en spinazie crème
  • € 16,50

    Valuas kroketten

  • De Valuas rundvleeskroket (±110g)
  • € 3,00
  • De Valuas rundvleesbitterbal (±45g)
  • € 1,25
  • De glutenvrije Valuas rundvleeskroket (±80g)
  • € 3,00
  • De Hollandse garnalen kroket (±60g)
  • € 4,00
  • De kaas kroket (±50 gram)
  • € 3,00
  • Tomaat/risotto kroket (±60 gram)
  • € 3,00
  • Rundergoulash kroket (±80g)
  • € 3,00
  • Krokettenlunch (5 kleine gerechten uit de Valuas kroketterie)
  • € 25,00

    Voorgerechten

  • Kreeftensoep met Hollandse garnaaltjes en kreeft (klein)
  • € 10,00
  • Viscocktail met citroen, toast en cocktailsaus
  • € 14,50
  • Luchtige pizza met aardappel crème, champignons, knolselderie, sherry vinaigrette en Manchego*
  • € 18,50
  • Tonijn teriyaki, dun gesneden tonijn, krokante groente en rijst crème
  • € 25,00
  • Carpaccio van ossenhaas op “Valuas wijze”
  • € 18,50
  • Sushi zalm en witlof, appel en sesam
  • € 18,50
  • Ganzenleverpaté met peren compôte en briochetoast
  • € 25,00
  • Tartaar champignon met frietei, truffelsaus, oude kaas en herfsttruffel*
  • € 22,50
  • Blikje Imperial kaviaar 25 gram met brioche toast en aardappel crème
  • € 40,00
  • Blikje Imperial kaviaar 50 gram met brioche toast en aardappel crème
  • € 80,00

    Hoofdgerechten

  • Pepperoni risotto met trostomaatjes en oude kaas*
  • € 18,50
  • Kantonese wonton met Aziatische crudité en teriyaki jus (5 stuks)
  • € 25,00
  • Penne met chanterellen, kalfstong, hazelnoot, spinazie, eendenlever en basalmico
  • € 26,50
  • Zeetong “meunière” gebakken, sla, friet en remoulade saus (350 gram)
  • € 37,50
  • Geroosterde zalm, miso-mosterdsaus, zoetzure salade van rettich, appel en sugarsnaps met Soba noedels
  • € 25,00 p.p
  • Patrijs met zuurkool, appeltjes en aardappeltruffel puree
  • € 25,00
  • Tournedos ±200 gram, met pruimedanten saus, gebakken champignons en aardappelkroket
  • € 36,50
  • Entrecôte in een pannetje (voor 2 personen), bearnaise saus, huisgemaakte friet en frisse kropsalade
  • € 32,50 p.p.
  • Rundersaté met basmatirijst, pindadressing, Chinese kool, groentepickles en een gebakken eitje
  • € 25,00

    Desserts

  • Keuze van ons kaasplateau met garnituren
  • € 14,50
  • Harde wener met yoghurtmousse, marmelade van grapefruit en sorbet van grapefruit
  • € 14,50
  • Appeltaartje met kaneelijs en rode wijnsaus
  • € 14,50
    (20 min bereidingstijd)
  • Warm chocolade taartje met pure chocolade sorbet en vanillecrème
  • € 14,50
    (20 min bereidingstijd)
  • Ananas – citroenmeringue, sabayon en yoghurtsorbetijs
  • € 14,50
  • Friandises uit onze patisserie “4 stuks”
  • € 6,00
  • Canelé de Bordeaux met bosbessensorbet (specialiteit van het huis)
  • € 14,50
    (Geserveerd vanaf 17.30 uur)
  • IJssoorten, per bol
  • € 3,00

    Brasserie menu

    Met plezier stellen wij u ons Brasserie menu voor.
    Regelmatig wisselende seizoen gerechten van hoogwaardige producten.

    3-Gangen (voor-hoofd-nagerecht) voor € 37,00
    Mocht u anders willen beslissen gelden de voorgerechten € 12,50, de soepen €8,50,
    de hoofdgerechten € 16,50 en de desserts € 8,00
    Dus aan u de keuze!

    Gerechten met een * zijn vegetarisch.


    Voorgerechten

  • Coeur de boeuf tomaat met basilicum, zwarte bonen crème en olijfolie met tomatensorbet*
  • Wagyu tartaar met groente pickles en crème fraiche
  • Terrine knolselderij en kalkoen met gepocheerd eitje en haring kaviaar

  • Soepen

  • Runderdimsum, anijsbouillon, paksoi, shiitake en mango
  • Gele tomaatbouillon met paddenstoelen, kervel en lavas*

  • Hoofdgerechten

  • Gebakken eendenlever witlof, appel, topinambour en runderstoofjus
  • Zeebaars, botersla, girolles, mosterdmousseline saus en aardappelprak
  • Gepekelde diamanthaas met gepofte aardappel, sjalot en knoflook, broccoli en vleesjus

  • Desserts

  • Assortiment kaas (€ 5,00 supplement)
  • Flensjes terrine met vanille ijs en Grand Marnier saus
  • Melkchocolade met bramen, vijgen en bramensorbet