MENU BRASSERIE VALUAS

Op de brasseriekaart vindt u klassiekers als onze clubsandwich, zeetong, de fameuze steak Valuas en natuurlijk vegetarische gerechten.

Dat we in de brasserie een goede maaltijd tegen een schappelijke prijs serveren vinden we niet alleen zelf, maar blijkt ook uit de Bib Gourmand, een onderscheiding die we sinds 2009 jaarlijks van restaurantgids Michelin ontvangen.

Voor het Duitse menu klikt u hier / Für die deutsche Speisekarte klicken Sie hier!

Lunchkaart - Valuas finger food

  • Fine de Claire
  • € 3,00
  • Aardappel rösti met Bawykov zalm, mierikswortel en citroen (per stuk)
  • € 3,50
  • Canapé haring kaviaar en crème cheese (per stuk)
  • € 5,00
  • Portie oude Limburgse kaas met stroop
  • € 7,50
  • Portie charcuterie uit de regio (per bordje)
  • € 8,50
  • Truffelsalami dun gesneden (half)
  • € 8,50
  • In kroepoek gefrituurde scampi met Hoisin saus (per stuk)
  • € 3,50
  • De Valuas bitterbal (± 45 gram) met Limburgse mosterd (per stuk)
  • € 1,25
  • Hollandse garnalenkroket (±60 gram) met limoen mayonaise (per stuk)
  • € 4,00
  • Kaaskroket (±50 gram) met kerriemayonaise (per stuk)
  • € 3,00
  • Goulashkroket ( ± 80 gram) met stoofvlees en knolcrème ( per stuk )
  • € 3,50
  • Portie kibbeling met remouladesaus
  • € 12,50
  • “Curry worst” met een beetje friet en mayonaise
  • € 12,50

    Lunchkaart - Sandwiches

  • Dinkelbrood, gepekelde entrecote, eendenlever, champignons, appel en spinazie salade met knolselderij crème & mosterd tapioca
  • € 15,00
  • Tosti Valuas Royal, brioche brood met ham, kaas, tomaat, gruyere- béchamel, augurk, ijsberg chiffonade en een eitje
  • € 12,50
  • Uitsmijter bruinbrood, gebakken eieren met salade en ham of kaas en/of rosbief
  • € 12,50
  • Donkerbrood met de "Valuaskroket" en Limburgse mosterd
  • € 5,00
  • Valuas clubsandwich bestaande uit toast met Hollandse garnalen, appel, citroenmayonaise, kropsalade en krokante mul met kerrie zout
  • € 15,00
  • Brioche toast met gerookte paling, citroen en spinazie crème
  • € 16,50

    Valuas kroketten

  • De Valuas rundvleeskroket (±110g)
  • € 3,00
  • De Valuas rundvleesbitterbal (±45g)
  • € 1,25
  • Glutenvrije Valuas rundvleeskroket (±80g)
  • € 3,00
  • Hollandse garnalen kroket (±60g)
  • € 4,00
  • Kaas kroket (±50 gram)
  • € 3,00
  • Kalfstruffelkroket (+ 60 gram)
  • € 3,00
  • Goulashkroket ( ± 80 gram )
  • € 3,00
  • Krokettenlunch (5 kleine gerechten uit de Valuas kroketterie)
  • € 25,00

    Voorgerechten

  • Taartje Hollandse garnaaltjes met ratte-aardappeltjes, citroen en cocktailsaus
  • € 17,50
  • Ceviche kreeft en zeebaars, grapefruit, zoete aardappel, cassave en avocado
  • € 22,50
  • Paté en crouté van konijn met salade en gewekte kersen
  • € 16,50
  • Tonijn teriyaki, dun gesneden tonijn, krokante groente en rijst crème
  • € 20,00
  • Carpaccio van ossenhaas op “Valuas wijze”
  • € 18,50
  • Sushi met gelakte paling, eendenlever en kakifruit
  • € 18,50
  • Ganzenleverpaté met peren compôte en briochetoast
  • € 25,00
  • Tartaar champignon met frietei, truffelsaus, oude kaas en wintertruffel*
  • € 22,50
  • Blikje Imperial kaviaar 25 gram met brioche toast en aardappel crème
  • € 40,00
  • Blikje Imperial kaviaar 50 gram met brioche toast en aardappel crème
  • € 80,00

    Hoofdgerechten

  • “Pannetje” met balkenbrei, eendenlever, appeltjes, knolselderij, aardappelkroketje en stroopsaus
  • € 25,-
  • Kantonese wonton (5 stuks) met Aziatische crudités, basmati rijst en bosui met teriyaki jus
  • € 25,-
  • Noodle soep met kip en scampi, boekweit noodles, paksoi, “thee ei”, shiitake, limoen en misu
  • € 22,50
  • Skrei kabeljauw met open ravioli knolselderij en spinazie, schorseneer en wintertruffel
  • € 28,50
  • Parelhoen met aardappel-truffelpuree en spinazie-champignon-Parmezaanse kaas salade (voor 2 personen)
  • € 25,- p.p
  • Tournedos ±200 gram, met béarnaise saus, huisgemaakte friet en salade met French dressing
  • € 36,50
  • Entrecôte in een pannetje (voor 2 personen), béarnaise saus, huisgemaakte friet en salade met French dressing
  • € 32,50 p.p.
  • Zeetong “meuniere” gebakken, sla, friet en remouladesaus
  • € 35,00

    Desserts

  • Keuze van ons kaasplateau met garnituren
  • € 14,50
  • Harde wener met yoghurtmousse, marmelade van campari en sorbet van grapefruit
  • € 14,50
  • Appeltaartje met kaneelijs en rode wijnsaus (20 minuten bereidingstijd)
  • € 14,50
    (20 min bereidingstijd)
  • Warm chocoladetaartje met pure-chocoladesorbet en vanillecrème
  • € 14,50
    (20 min bereidingstijd)
  • Wentelteef van brioche brood met vanille ijs, pistache en chocorasp
  • € 14,50
  • Friandises uit onze patisserie “4 stuks”
  • € 6,00
  • Canelé de Bordeaux met bosbessensorbet (specialiteit van het huis)
  • € 14,50
    (Geserveerd vanaf 17.30 uur)
  • IJssoorten, per bol
  • € 3,00

    Brasserie menu

    Met plezier stellen wij u ons Brasserie menu voor.
    Regelmatig wisselende seizoen gerechten van hoogwaardige producten.

    3-Gangen (voor-hoofd-nagerecht) voor € 37,00
    Mocht u anders willen beslissen gelden de voorgerechten € 12,50, de soepen €8,50,
    de hoofdgerechten € 16,50 en de desserts € 8,00
    Dus aan u de keuze!

    Gerechten met een * zijn vegetarisch.


    Voorgerechten

  • “Blikje”ganzenlevercrème, appel en peperkoek
  • Kalfstartaartje met gepocheerd eitje, gegeleerde ossenstaart bouillon, postelein en bieslook mayonaise
  • “Cassata” van spinazie en mascarpone, coquille tartaartje en citroenolie

  • Soepen

  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen, kreeft, kruiden en room
  • Curry soep met room en koriander en cashewnoot*

  • Hoofdgerechten

  • Gepekelde zalm met rettich, appel en andijvie “wrap“, rode bieten jus, peterseliewortel en haring kaviaar
  • Parmezaanse kaas risotto met dun gesneden kalfstong en bosui
  • Boeuf Bourguignon met sjalot en champignon, aardappelcrème, salade romaine en ricotta

  • Desserts

  • Assortiment kaas (€ 5,00 supplement)
  • Gepocheerde peer met pistache, yoghurt sorbet en Sabayon Moscati d’Asti
  • Sorbet terrine van rode bes, sinaasappel marmelade en witte chocolade room