De historie van Hotel – Restaurant Valuas

Valuas is een echt familiebedrijf met een rijke geschiedenis. Veel ontwikkelingen en veranderingen, mooie momenten waar met trots op terugkijken. Een bedrijf dat steeds in beweging was en is, zeker ook naar de toekomst toe.

In 1998 namen Marcel en Eric het bedrijf over van hun ouders. Aanvankelijk begon Marcel als chef in de keuken en Eric in de bediening, maar al snel bleek dat die rollen hun niet lagen. Vanaf dat moment werd Marcel de maître-sommelier en Eric de chef-kok.

In 2005 werden zij bekroond met een Michelin ster voor het restaurant en in 2006 met een Bib Gourmand voor de brasserie. Tevens is er een eigen krokettenlijn en biedt het bedrijf veel mogelijkheden zowel binnen- als buitenshuis.
In 2013 kregen zij voor hun inspanningen de Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs, een prijs voor Venlose ondernemers. De jury omschreef hen daarbij als “zéér deskundig, gedreven, vol passie en een schoolvoorbeeld voor andere ondernemers”.

Sinds de zomer van 2017 zet Eric het bedrijf alleen verder. Marcel gaat zich volledig toeleggen op de wijnhandel, zijn passie.

Eric’s motto is positief blijven, naar voren kijken en met plezier naar je werk gaan. Dit motto vat ook de kern van Valuas samen: een gastvrij bedrijf waar het plezier vanaf spat en dat je je vooral als GAST heel welkom voelt.