Keuken

De keuken van restaurant Valuas is het kloppende hart van het bedrijf en het domein van Meesterkok Eric Swaghoven. Eric heeft er plezier in om zijn gasten te verwennen met de heerlijkste gerechten, waarin hij altijd ingrediënten uit het seizoen verwerkt. En natuurlijk tovert hij graag Limburgse streekproducten op uw bord. Zijn gevoel voor humor vindt u terug in een enkel bijzonder accent in zijn gerechten, die altijd lekker op smaak zijn. Eric besteedt veel aandacht aan de presentatie van zijn gerechten, een mooi opgemaakt bord draagt immers ook bij aan de Valuas-beleving.

Ossenhaas Stroganoff

Gasten komen al jaren terug voor de ossenhaas Stroganoff waarvan de saus aan tafel wordt klaargemaakt en voor de tonijn teriyaki met texturen van basmatirijst, sesamzaad en groente. En langoustine weet hij meesterlijk te combineren met snijboon, ei en pansit.
Bij Valuas wordt het brood in de eigen keuken gemaakt en gebakken en dat proeft u! Het komt op tafel met geurige olijfolie van eigen import uit het Italiaanse Ligurië en roomboter die heel bijzonder op z’n Valuas wordt gepresenteerd.