Het “Valuas menu”

De kaart van restaurant Valuas bestaat uit twee delen. Een overzichtelijke à la carte kaart met signatuurgerechten van Eric, klassiekers zoals zijn ossenhaas Stroganoff en het Valuasmenu. Het Valuasmenu is een flexibel menu van twee tot negen gangen, waarvan de gerechten afzonderlijk te bestellen zijn voor € 18,-. Hiermee stelt u zelf uw menu samen, van een driegangenlunch tot een avondvullend diner.

Klik hier voor de Duitse menukaart / Für die deutsche Speisekarte klicken Sie hier!

(NL)

Wij geven u graag een indicatie van onze restaurantkaart.


Het "Valuas menu"

Keuze uit 2 of meerdere gangen, portionering is aangepast aan de grootte van het 9-gangen menu. Eventuele aanpassingen zijn natuurlijk mogelijk!

Prijs per gang € 18,00

  • “Ceviche” zeebaars, oester, kaviaar en prei, aardappel en peterselie
  • Simmentaler rund en jeneverspek, wortel-citroen crème en zuring
  • Eendenlever, nashi peer, asperges, champignon en raapsteel met sherry vinaigrette
  • Mul, spitskool, kummel en mint en anijszwam
  • Heilbot, langoustine, koolrabi, appel en sjalot
  • Ravioli kalfsschenkel en kalfstong, morille, rettich, Parmezaanse kaas, bleekselderij en waterkers
  • Anjou duif, spinazie, broccoli en zwarte olijf, “pommes Anna”, abrikoos compôte en pistache
  • ’Kaasproeverij’’
  • Rode bes, meloen, honing, yoghurt, tijm en beschuit
  • Mandarijn, saffraan, koffie en karamel

  • Voorgerechten

  • Asperges op 4 manieren met Imperial kaviaar (10 gram), ei, maïs en waterkers
  • € 47,50
  • Tonijntartaar en dashi, zeewier, krokante groenten, terryaki en rijst
  • € 32,50
  • Ganzenlever paté, aardbeien, rabarber, biet, zwarte peper en papaver
  • € 35,00
  • Coquille, piccalilly, appel en algen
  • € 32,50

    Hoofdgerechten

  • Kreeft, dimsum, bok choi, groene asperges, peer en curry
  • € 42,50
  • Runderlende, rode wijnsaus, champignons, merg en gepofte groentes
  • € 40,00
  • Asperges, kalfstong, zwezerik, eendenlever, prakaardappel en een jus van Madeira, trompet la mort en lavas
  • € 42,50
  • Ossenhaas "Stroganoff" voor u aan tafel geprepareerd (2 personen)
  • € 42,50 p.p

    Desserts

  • Ons kaasassortiment
  • € 18,50
  • Oud Hollandse poffertjes met sucade fruit, rode wijn en kaneel
  • € 18,50
  • Kiwi, banaan, lange vinger en “sôkkerpaek"
  • € 18,50
  • Soufflé van yoghurt, mandarijn, melkchocolade en rozemarijn
  • € 18,50